Juletradisjonen tro: Grex fremfører Händels Messias 03. og 04.12.2006

Grex Vocalis 35 år – er tilbake med sin årelange juletradisjon!

Grex Vocalis er tilbake med sin juletradisjon; den årlige fremføringen av Händels Messias – og avrunder med dette jubileumskonsertserien i Uranienborg kirke 3. og 4. desember.!

Med Händels musikk ønsker Grex Vocalis å gi deg en pause fra den kommersielle julekarusellen. Sammen med Barokkanerne, Norges beste barokkorkester, fremfører koret Händels berømte opus søndag 3. og mandag 4. desember i Uranienborg kirke i Oslo. Og til denne begivenheten har Grex Vocalis engasjert unge, lovende og meget gode solister; Birgitte Christensen, sopran, Rasmus Høgset, kontratenor, Magnus Staveland, tenor og Håvard Stensvold, bass.

Grex Vocalis presenterer Händels berømte opus i sin helhet. Dette mektige verket åpner med gammeltestamentlige profetier om Jesus, og beveger seg via hans fødsel, lidelse og død til hans seierrike oppstandelse. Grex Vocalis’ Messias ble tatt opp av NRK2 i 1996 og sendt på julaften. Det ble også laget en «live»-CD av samme fremføringen, og er foreløpig den eneste norske utgivelse som finnes av dette verket..

Med strukket rør og løftet bryst i 35 år! Carl Høgset feirer selv 65 år i år, og har dermed brukt over halvparten av sitt liv på Grex Vocalis. Gjennom sin virksomhet i Norge og utlandet har Grex Vocalis – «Den syngende hjord» – etablert seg som et av Norges ledende kor. En lang rekke plate- og CD-innspillinger, samt radio- og TV-opptak vitner om korets høye aktivitetsnivå her hjemme. Minst like viktig er den innsats Grex Vocalis har gjort internasjonalt som ambassadør for norsk musikk og kultur. Den nyeste plateutgivelsen er Arne Nordheims Draumkvedet (PSC 1169 2 CD), innspilt med Kringkastingsorkestret og utgitt på Simax 18. september i år, med påfølgende releasekonsert den 22. september i Trefoldighetskirken.

Målet har hele tiden vært klart: Fra første stund har dirigent og kor samarbeidet om å skape engasjert og engasjerende musikkformidling og bevegelige og bevegende tolkninger. Som utøvende sanger og sangpedagog har Carl Høgset hatt en særlig forutsetning for å utvikle korsangernes teknikk. Den homogene og spenstige klangen som hele tiden har vært korets varemerke, er et resultat av dirigentens aldri hvilende arbeid med å utvikle klangen hos hver enkelt sanger, så vel som i de forskjellige stemmegruppene og i koret som helhet. «Strekk røret og løft brystet», sier Carl – og det virker !

Det er ikke få sangere som har startet sin karriere hos Carl Høgset og Grex Vocalis, gjennom koret har han rekruttert unge mennesker til korsang på høyt nivå og vært lærer og inspirator for en rekke av dagens profesjonelle utøvere. Ola Bremnes har sunget der, det har også Rein Alexander, Hege Schøyen, Tone Hulbækmo, Anne Vada, Ellen Westberg Andersen, Njål Sparbo, Frank Havrøy, Bjørn Kruse, Gro Shetelig Kruse, Trio Mediæval-medlemmene Torunn Østrem Ossum og Linn Andrea Fuglseth, PITSJ-jentene Benedicte Kruse, Ane Roggen og Ida Roggen – og også nyhetsnavn som Kari Storækre, Emil Otto Syvertsen og Ingolf Håkon Teigene, for å nevne noen….

Nå setter kor og dirigent en stor fermate over 1. helg i advent og avslutter sin jubileumsserie ved å sette publikum i den rette julestemning med Händels Messias i Uranienborg kirke søndag 3. desember og mandag 4. desember kl 19.00.

Pris kr 280/230
Billettservice, tlf 815 33 133, www.billettservice.no, på Posten eller i døren før konserten.

Pressebilder: http://www.grexvocalis.no

Kontaktpersoner:
Carl Høgset, dirigent, tlf 22 52 02 99, mob 928 21 056, ch@studiogenerations.com
Beate Styri, pressekontakt Grex Vocalis, mob 90 60 66 661, beate.styri@gmail.com