Carl Høgset og Grex Vocalis tildelt pris i Arezzo, Italia 18. september 2010

Dirigent Carl Høgset og kammerkoret Grex Vocalis har denne helgen mottatt Guidoneum Award 2010 i Arezzo, Italia. Prisen deles ut av Fondazione Guido d’Arezzo i forbindelse med konkurransen Concorso Polifonico Internazionale og Guidoneum Festival. Dette er en av de mest prestisjetunge internasjonale konkurransene for kormusikk i Europa, én av seks konkurranser som hvert år sender vinnere til det europeiske Grand Prix for korsang.

Stiftelsen begrunner pristildelingen med den kunstneriske kvalitet og aktivitet Grex Vocalis og Carl Høgset har vist gjennom sin mangeårige deltakelse i konkurransen, Høgset både som jurymedlem og som dirigent for korene Grex Vocalis og Norges Ungdomskor.

Carl Høgset grunnla Grex Vocalis 1971, og opprettet i 1987 Norges ungdomskor sammen med Joar Rørmark. Som dirigent for disse korene har han oppnådd flere priser i internasjonale korkonkurranser. Begge korene har tidligere deltatt ved Concorso Polifonico Internazionale med følgende plasseringer:

Grex Vocalis
1977 1. premie, klasse for folkesang
1977 2. premie, klasse for polyfon musikk
1999 1. premie, klasse for polyfon musikk
1999 Grand Prix, Il Gran Premio Città di Arezzo

Norges ungdomskor
1990 1. premie, klasse for polyfon musikk
2002 1. premie, klasse for polyfon musikk
2002 Grand Prix, Il Gran Premio Città di Arezzo

I anledning Guidoneum Award 2010 har Grex Vocalis sunget konserter i Arezzo og ved festivalen Umbria sargato i Orvieto, og synger i morgen, tirsdag 21.09, sin siste konsert i Italia i kirken Chiesa di Santa Maria del populo, Roma.

Vennlig hilsen

Ole Albrekt Nedrelid
Grex Vocalis
Tlf. 936 47 836
kontakt@grexvocalis.no