Grex Vocalis feirer 40 år i toppsjiktet av norske kor!

Koret ble stiftet av Carl Høgset i 1971 og etablerte seg snart som et av Norges ledende kammerkor. Grex Vocalis har hatt en ganske unik posisjon i norsk korliv. Helt fra begynnelsen av har koret hatt internasjonale musikalske interesser og ambisjoner. Carl Høgsets klangideal ble formet av kontinentale impulser, og koret ble støpt i en rendyrking av tidligmusikktradisjonen, der homogenitet, renhet, linjer, vokalfarge og fokus på tekstlig innhold og uttrykk er helt essensielt. Disse kvalitetene har koret tatt med seg også i arbeidet med andre musikalske epoker, og til sammen utgjør de en grundig skole som gir grunnlag for all slags polyfon sang. Grex Vocalis’ klang er like egenartet, konsistent og gjenkjennelig i dag som den var på korets første plateutgivelse.

Grex Vocalis har turnert Norge og Europa rundt og dessuten besøkt Japan og Cuba, vunnet førstepriser i nasjonale og internasjonale korkonkurranser, utgitt ti plater og medvirket på enda flere, spilt inn flere timelange programmer for NRK Fjernsynet, samt mottatt tre Spellemannpriser. Koret har hatt et tett samarbeid med Arne Nordheim gjennom mange år.

Carl Høgset er en anerkjent sangpedagog og dirigent. Han stiftet i 1987 Norges Ungdomskor sammen med Joar Rørmark, og har også vært dirigent for Den Norske Studentersangforening, Schola Cantorum og Sølvguttene. I 2007 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv. Høgset fyller 70 år denne høsten.

Jubileumskonsert søndag 25. september kl. 19.30 i Universitetets aula

På denne konserten presenterer vi et tverrsnitt av korets brede repertoar, med verker fra renessansen, romantikken og det 20. århundre. Vi har med oss Magnus Staveland som solist.

På konserten vil vi lansere en splitter ny dobbelt-CD: GREX40. Den inneholder smakebiter fra mange av våre egne utgivelser, samt noen nyinnspilte spor. Lyden er renset og remastret av Morten Lindberg.
CD-en utgis på Quattro AS.