Aradia

Aradia er en italiensk måne-gudinne som er blitt tilbedt og æret av hekser i minst 2000 år. Hun er datter av Diana, de toscanske heksenes hovedgudinne, og hennes bror Lucifer. Diana dro til jorden forkledt som en vanlig dødelig. Men, hun var så glad i heksemagi at hun avslørte seg med sine utrolige kunster. Menneskene kalte henne for Heksenes Dronning.

Ettersom hun var avslørt, dro hun tilbake til himmelen. Heksenes Dronning mente imidlertid at utdannelsen av heksene måtte fortsette. Dette var i en tid da mange var undretrykt, og hensikten var i stor grad å gi menneskene midler til å gjøre seg fri fra slaveriet. Hun ga derfor dette vervet til sin datter Aradia, som hun sendte til jorden med en ganske utførlig instruks og følgende ord: «Du skal bli den første kjente heks.»

I dag ser man på Aradia som en natur-gudinne, den kvinnelige motparten til Pan. Hun visualiseres gjerne kronet med månesigden, som også er Dianas emblem. Aradia er både ung og vakker og vis, – en syntese av Jomfru og Mor. Hennes tempel er skogen og den frie natur. Hilset være Aradia, og velsignet være alle hennes barn!